10-19 (10-16)

Smakfull julemat!

I juletider likar vi å kose oss litt ekstra, og då står ofte maten høgt oppe på både prioriterings- og ønskelista.  Her er nokre oppskrifter på deilig julemat som fristar!

Pinnekjøt er ein klassikar

Pinnekjøt er ein av dei kjæraste og mest populære tradisjonsrettane vi har til jul. Den fantastiske råvara norsk lammekjøt er svært populært her på Sunnmøre. Vil du gjere litt meir ut av julemiddagen kan du byte ut bjørkepinnane som ligg under kjøtet med mandelpoteter. Det blir ei gryte mindre i oppvasken, samstundes som du får verdens beste poteter.

Vatn ut pinnekjøtet i i alle fall eit døgn, uavhengeg av kva som står på pakken. Du treng ikkje skifte vatn undervegs.

Porsjonar: 4

Beregn ca. 400 g tørka pinnekjøt pr. porsjon

Dette treng du:

Slik gjer du:

Full oppskrift på pinnekjøt og tilbehør på Coop Mega sine nettsider.

Garantert sprø svor! 

Hemmelegheita er låg temperatur – då blir ribba saftig, og svoren garantert sprø.

Porsjonar: 4

Dette treng du:

Slik gjer du:

Heile opppskrifta frå Coop Mega finn du her.

Ein julemiddag for miljøet

Vegisterkaker i pitabrød er ein gåvepakke til alle som ynskjer å spise mindre kjøt i førjulstida. Dei er så gode at dei nesten overgår originalen.

Porsjonar: 4

Dette treng du:

Slik gjer du:

Oppskrift frå Coop Mega.

Noko til alle på julefesten

Det enklaste når man skal arrangere julefest, er å lage mat for ein kvar smak. Lag gjerne litt ekstra, så du er sikker på å ha nok. I tillegg er jo koldtbordretter nydeleg som pålegg og lunsjmat dagen etter. Her er nokre forslag:

Pinnekjøtt-sliders med asiatisk vri

Slik gjer du:

Slidersbrød:

Slik gjer du:

Leverpostei-mousse med bacon, sopp og hurtigsylta tyttebær 

 Slik gjer du:

Hurtigsylta tyttebær

Slik gjer du:

Pepperkaker med blåmuggost, fiken og honningnøtter

Slik gjer du:

Fleire oppskriftar og idear finn du på Coop Mega sine sider.

Gode tips til julefrokosten

Ingenting smakar bedre enn ein lang og god julefrokost. Her får du Coop Mega-ekspertane sine beste oppskrifter på juleklassikarar laga heilt frå botnen av.

1. LAMMERULL
Tid: 3,5 t. + 24 timer i kjøleskap

Saltlake

Slik gjer du:

2. HEIMELAGA LEVERPOSTEI MED GRØN PEPAR
Porsjoner: 4 Tid: ca. 1,5 timer

Slik gjer du:

Serveringstips:

Få fleire oppskrifer og tips frå Coop Mega.

Noko søtt til dessert

Dette treng du: 

Pynt:

Slik gjer du:

Oppskrift frå Sunkost.

Krumkaker er manges julekake-favoritt! Gjør krumkakene enda bedre med appelsinskall, bakte fiken og marsipankrem.

Dette treng du til fire personar:

Krumkaker med mandler og appelsin:

 

Bakte fiken:

 

Marsipankrem:

 

Slik gjer du:

  1. Lag krumkaker: Bland alle ingrediensene til krumkakene og vend inn mandelflak og klementinskall. Steik dei i krumkakejarn og lag skåler av krumkakene før de stivnar.
  2. Bakte fiken: Skjær et kross på toppen av fikenane ved stilken. Skjær 2/3 ned på fikenane. Sett dei i ei eldfast form og hell honning i krosset. Sett i omnen på 180 gradar i ca 12 minutt.
  3. Marsipankrem: Legg marsipanen i frysaren i minimum 1 time.
  4. Pisk kremfløyten til krem. Riv marsipan med fint rivjarn og bland inn i kremen.
  5. Legg ei krumkakeskål på kvar tallerken. Fyll med marsipankrem og ein bakt fiken på toppen.


Oppskrifter finn du på Coop Mega sine sider.


Vi håper at du no er klar for både julemiddag og julekos. God jul!

Publisert 02. desember 2019 kl 10:40. Oppdatert 03. desember 2019 kl 8:17.